МАНИФЕСТАЦИЈЕ                                      


 

         МЕЂУСЕОСКА ОЛИМПИЈАДА - ЧАКОРСКЕ ИГРЕ


Сваке године 29. и 30. јула, у Велици код Новшћиког моста у организацији "Клуба Велика",  одржава се МЕЂУСЕОСКА ОЛИМПИЈАДА "ЧАКОРСКЕ ИГРЕ"

"ЧАКОРСКЕ ИГРЕ" су нставак и надградња спортске манифестације "Меморијални скокови са Новшићког моста - СКОКОВИ ЗА НЕЗАБОРАВ" који се од 2016. организују као међусеоско (тимско) надметање, што подразумијева да на играма учествују искључиво тимови - репрезенатције села. Из тимског надметања једино су изузети "Меморијални скокови - СКОКОВИ ЗА НЕЗАБОРАВ" - који се по традицији организују као  појединачно такмичење.

 

 

"Меморијални скокови са Новшићког моста - СКОКОВИ ЗА НЕЗАБОРАВ" покренули су Маринко Бошковић и Предраг Вучетић 2003. године у знак сјећања на трагично преминулој дјецу са ових простора: Мирослав Мића Кнежевић, Јулија Брудар, Оливера Максимовић, Филип Микић, Комнен Турковић, Борис Прашчевић, Михаило Петровић.

  

 
 
 

 

ЧАКОРСКИМ ИГРАМА предходило је обезбеђење плаца, који је "Клубу Велика" без надокнаде уступила породица Томовић на десет година.

 

Одмах се почело са планирањем уређења "првог сталног терна за фудбал на пијеску" у Црној Гори., као и изградња паркинга. Радове на уређењу читавог терен, извела је 2016. г. Војска Црне Горе. Тиме је завршена прва фаза на изградњи туристичког "Центра за традиционалне спортске дисциплине" у Велици.

Намјера Клуба Велика, да промовише локалне произвођаче и традиционалне производе из горњеполимског краја, започета је излагањем традиционалних производа на тезгама које је за ЧАКОРСКЕ ИГРЕ урадила фирма "Арц Монт" из Београда.

 

 

 

СПОРТСКЕ ДИСЦИПЛИНЕ НА ЧАКОРСКИМ ИГРАМА 

КАМЕНА СА РАМЕНА

СКОК У ДАЉ ИЗ МЈЕСТА

ГУРАЊЕ СА ГРЕДЕ

ПОВЛАЧЕЊЕ КОНОПОМ

ШЛАУФИЈАДА

ПЛИВАЈ И ПЕЊИ СЕ

 

ФУДБАЛ НА ПИЈЕСКУ

 

СКОКОВИ

 

 

Награде за репрезентације: I награда - печено јагње и 100 лименки пива; II награда - 100 лименки пива; III награда - 80 лименки  пива.

Награде за такмичаре у скоковима:новчане.

  

     2016. ГОДИНЕ