АКТИВНОСТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"  

 

30. новембар 2012. године   

   

 

ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ ГРАНИЦЕ ВЕЛИКЕ

 

  Разне информације о претензијама житеља руговских села и власти Косова и Метохије да се граница Црне Горе и Космета помјери на штету атара села Велика и наше државе, наметнуле су формирање Одбора за заштиту Велике. Након вишенедјељних консултација са забринутим грађанима, скоро једнодушна је оцјена да је најцјелисходније да Невладина организација "Клуб Велика" оснује Одбор, што су и предложени кандидати једногласно подржали. Имајући све то у виду, Управни одбор Клуба је, у електронској комуникацији, донио такву одлуку, а 30. новембра 2012. године у Величком дому одржан је конституитивни састанак Одбора за заштиту границе Мјесне заједнице Велика, који чине 22 члана - по један представник из сваког братства у селу.

  За предсједника Одбора једногласно је изабран проф. др Ранко Симоновић, а за његовог замјеника Милош Пауновић, правник и пензионисани руководилац МУП Плав.

  Према основним смјерницама, Одбор за заштиту границе Мјесне заједнице Велика радиће искључиво нестраначки и без икакве политичке или било какве друге диобе.

  Подразумијева се да ће Одбор све активности водити на основу провјерених информација и у сарадњи са надлежним државним органима и Владом Црне Горе, уз пуно увјерење и очекивање да је заједнички интерес да се сачува свака стопа нашег села и државе. Уколико се, евентуално, укаже потреба, Обор ће прибјећи и другим демократским средствима борбе за заштиту границе своје Мјесне заједнице.

  Одбор ће, посебно, истрајати у захтјеву да се попоштује административна граница Црне Горе према Косову и Метохији (дакле и у дијелу територије Велике).

  Чланови Одбора једногласно су прихватили основне смјернице и најавили одлучност да истрају у заштити границе Мјесне заједнице Велика, а тиме и Црне Горе

 

ЧЛАНОВИ ОДБОРА ЗА ЗАШТИТУ ГРАНИЦЕ ВЕЛИКЕ

 

 

Проф. др Ранко Симоновић
Милош Пауновић          Томислав Кнежевић            Раденко Радевић
Живко Бјелановић            Мирко Бошковић            Радисав Јанковић
Јово Стешевић                      Перо Јокић                Радован Гојковић
Величко Томовић               Љубиша Вучетић                Игор Петровић
Вук Вуковић                    Љубиша Живаљевић              Млађен Микић
Жарко Огњановић                  Ранко Гогић                    Голуб Шошкић
Ранко Бузић                         Радоје Брковић         Драгутин Новићевић