АКЦИЈЕ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

КОМПЈУТЕРИ ЂАЦИМА - ПРВАЦИМА 

14. април 2015. године  

   

 

"КОМПЈУТЕРИ ЂАЦИМА - ПРВАЦИМА" 2014/15. ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

  

 

Акција "Клуба Велика": "КОМПЈУТЕРИ ЂАЦИМА - ПРВАЦИМА", уз подршку београдске општине Врачар, наставља се трећу години за редом. Ове 2014/15. школске године, Величка школа има два нова ученика, Михаила Недовића и ученицу другог разреда Анђелу Бошковић, којима је Величко Томовић  испред "Клуб Велика" уручио рачунаре.

Уручење рачунара новим ђацима Величке школе, уприличено је у уторак 14. априла 2015. у прелијепој атмосфери приликом посјете ђака и учитеља Величке школе - Народној библиотеци.

Пожељевши им добродошлицу, у име Клуба Велика, Величко Томовић је изразио наду оснивача да ће и најмлађи житељи села радо долазити у своју библиотеку, а Клуб ће се трудити да стално набавља књиге које су ђацима потребне и занимљиве“.

 

 

Томовић је свим ђацима  уручио по свеску (поклон Ненада Рочкомановића из Београда), и књигу "Чакориме“ аутора Сава Јокића, нако чега су ђаци Величке школе провели вријеме у игри  "лего" коцкама.

  

 

ОБРАЋАЊЕ ЂАЦИМА ВЕЛИЧКЕ ШКОЛЕ - 14. 04. 2015. ГОДИНЕ

 

Драги ђаци Величке школе, добро дошли у Народну библиотеку, коју је Клуб Велика формирао да и младима у нашем лијепом селу књиге буду доступне као што су вашим вршњацима у градовима.

Добродошли у своју библиотеку, која је формирана првенствено због вас и надамо се да ћете радо долазити, а ми ћемо се трудити да стално набављамо књиге које су вама потребне и занимљиве.

Кажу да је књига човјеков најбољи пријатељ. Значи ви имате пуно пријатеља овдје, у вашој Величкој библиотеци. Желимо да се са вашим пријатељима у Величкој библиотеци дружите, да што више читате и сазнајете многе ствари које ће вам кроз цио живот користити. Са сваком прочитаном књигом знаћете више. Бићете паметнији и духовно богатији.

У жељи да вас подржимо у томе и библиотеку приближимо Величкој школи, Клуб чини све да што прије почне реновирање старе школске зграде, у коју желимо да премјестимо ову библиотеку.

Драга дјецо,

посјетом Народној библиотеци увећали сте нам радовање што уручујемо рачунаре и двојици ваших нових другара у овој школској години. Овим чином Клуб Велика наставља акцију додјеле рачунара сваком ђаку прваку Величке школе. И ове године је донатор београдска општина Врачар.

Подсјећам вас да је Клуб Велика акцију "КОМПЈУТЕРИ ЂАЦИМА - ПРВАЦИМА" прије три године покренуо у намјери да вама - ђацима у Велици омогућимо приближне услове за учење и приступ савременим училима, као што имају ваши вршњаци у развијеним срединама. Ову племениту акцију успјешно спроводимо захваљујући разумијевању и прве године, школске 2012/13. обезбиједили смо школске рачунаре за свих 14 ученика Подручног одјељења у Велици, тако да је наша школа постала прва и, засад, једина школа у Црној Гори у којој сви ученици имају своје рачунаре. Акцију смо лани наставили додјелом рачунара једином ђаку прваку, Крсту Вучетићу из Новшића и ево данас ове лијепе дарове општине Врачар уручујемо Михаилу Недовићу и Анђели Бошковић

У име Клуба Велика, свима вама желим да будете добри ђаци. Надам се да ће вам Величка библиотека и компјутери помоћи да више научите и спремнији одете на даље школовање. Такође се надамо да ће вам Велика увијек бити на срцу. И када порастете и постанете добри стручњаци, сјетите се свог дјетињства, па тада и ви урадите све што будете могли да нови ђаци из Велике имају много више него што ви имате данас.


Величко Томовић, технички секретар Клуба Велика