ПРОЈЕКТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА - ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ  

28. јул 2018. године  

 

 

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ И ДОДЈЕЛА НАГРАДЕ "ВОЈИСЛАВ БРКОВИЋ" 

 

 

У склопу обиљежавања 28. Јула и геноцидног покоља, братство Брковић и Величка библиотека организовали су књижевно вече у склопу којег је додијељена и четврта по реду награда "Војислав Брковић" Нагрсду "Војислав Брковић" додјељује Мирослав Брковић познати предузетник из Крагујевца, родом из Велике, и ове године  је припала писцу Веселину Мишнићу за збирку пјесама "Неко налик киши".

Прелепој књижевној вечери присуствовали су познати књижевници из удружења књижевника Србије, а посебну драж вечери дало је гостовање глумца Александра Дунића, који је спонтано, понесен атмосфером, изрецитовао стихове Николаја Велимировића који су одушевили публику.

 

 

Књижевно вече је успјешно водио Гојко Кнежевић, новинар, а Мирослав Брковић се бираним речима и са пуно емоција захвалио уваженим гостима, Величанима и посебно Величкој библиотеци на организацији књижевне вечери и том приликом поклонио библиотеци изузетно вредну књигу "Историја Србије". Своје књиге су поклонили и присутни књижевници, истичући да су пријатно изненађени фондом и опремљеношћу Величке библиотеке.

 

ФОРМИРАЊЕМ "НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ" ИСПУНИЛИ СУ СЕ СВИ УСЛОВИ ДА АУТОРИ ИЗ ВЕЛИКЕ ЗАПОЧНУ ПРОМОЦИЈЕ СВИЈИХ ДЈЕЛА УПРАВО ИЗ СВОЈЕ ВЕЛИКЕ

ПОЗИВАМО И СВЕ АУТОРЕ ИЗ И МУРИНСКОГ ДИЈЕЛА ГОРЊЕГ ПОЛИМЉА, ДА У ПЛAНИРАНИМ ПРОМОЦИЈАМA НАЂУ ВРИЈЕМЕ И ЗА ПРОМОЦИЈУ У ВЕЛИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ.