ПРОЈЕКТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА - ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ  

11. јун 2018. године  

 

 

ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ М:ТЕЛ ОМОГУЋИЛА ПРОЈЕКАТ "ДА СЕ ВИДИМО -УЖИВО"

 

  

Невладино удружење „Клуб Велика“ као оснивач Величке библиотеке, највеће сеоске куће књиге у Црној Гори, веома је захвално подгоричкој компанији М:тел за донацију: неограничени интернет високог квалитета у трајању од једне године, почев од 11. јуна 2018. Овај дар друштвено одговорне компаније омогућио је да успјешно остваримо пројекат „Уживо - Да се видимо“ - директан пренос  из Величке библиотеке.

Кроз овај пројекат Клуб Велика указује на потребе и проблеме становништва Велике и околних села, како у очувању културног и језичког идентитета, тако и у области привредног развоја, а све у циљу побољшања положаја становништва на подручју сјевера Црне Горе. Пренос емисија ,,Да се видимо“ може се пратити путем интернета: Сајт www.velika.me, Facebook - Клуб Велика,  YouTube - Кlub Velika canel.

Овим пројектом  Клуб остварује циљ да Величка библитека не буде мјесто окупљања само љубитеља писане ријечи, већ да постане институција која ће повезивати заједнице становништва на сјеверу Црне Горе, промовисати писану ријеч, локалне и ауторе са територије цијеле Црне Горе, Србије и осталих крајева нашег региона, а све у циљу стварања услова за бољи живот и останак младих у природом богатим, а од надлежних дуго запостављеним селима Лимске долине.   

Подсјећамо да је М-тел компанија и раније додјелом модема и једногодишње претплате на интернет свим ђацима Величке школе подржала акцију Клуба Велика, који је дјеци обезбиједио школске рачунаре, тако да је Величка школа једина у Црној Гори у којој сваки ђак има компјутер.