ПРОЈЕКТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА - ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ  

27. јул 2015. године  

 

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ВЕЛИКА

 

Зборник радова и саопштења са Округлог стола "Геноцид у Велици 28. јула 1944."

 

 

У организацији Народне биоблиотеке Велика и НВО "Клуб Велика" одржана је промоција Зборника радова и саопштења са Округлог стола "ГЕНОЦИД У ВЕЛИЦИ 28. ЈУЛА 1944." одржаног 27. јула 2014. поводом седамдесетогодишњег помена невиним жртвама нацистичког геноцида 28. јула 1944.

Зборник су представили књижевнок Влајко Ћулафић, Проф. др Ранко Симоновић, предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић и Гојко Кнежевић.

Добро посјећена промоција је, у наставку, попримила одлике трибине, тако да су више присутних саопштили занимљива запажања о лањској организацији обиљежавања 70 година од нацистичког геноцида у Велици. Покренута је тема око изградњи Цркве св. Кирика и Јулите, тако да се намеће утисак о потреби да се уради Монографија о Величким црквама и споменицима.

 

 

ФОРМИРАЊЕМ "НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ" ИСПУНИЛИ СУ СЕ СВИ УСЛОВИ ДА АУТОРИ ИЗ ВЕЛИКЕ ЗАПОЧНУ ПРОМОЦИЈЕ СВИЈИХ ДЈЕЛА УПРАВО ИЗ СВОЈЕ ВЕЛИКЕ

ПОЗИВАМО И СВЕ АУТОРЕ ИЗ И МУРИНСКОГ ДИЈЕЛА ГОРЊЕГ ПОЛИМЉА, ДА У ПЛAНИРАНИМ ПРОМОЦИЈАМA НАЂУ ВРИЈЕМЕ И ЗА ПРОМОЦИЈУ У ВЕЛИЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ.