ПРОЈЕКТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

ЧАКОРСКЕ ИГРЕ 

29/30. јул 2019. године  

 

 

ЧАКОРСКЕ ИГРЕ 2019.

 

 

У Кампу Клуба Велика код Новшћиког моста, 29. и 30. јула, одржана је четврта Регионална сеоска олимпијада "ЧАКОРСКЕ ИГРЕ 2019“.

На ЧАКОРСКИМ ИГРАМА такмичиле су се репрезентације села: Брезојевице, Горња Ржаница, Новшићe, Велика и екипа Иванпоље.

"ЧАКОРСКЕ ИГРЕ" - Велика 2019. отворио је Ранко Стијовић, који је у име Фудбалског савеза Црне Горе - Удружења тридесет клубова из десет општина сјеверне регије, поздравио „храброст Клуба Велика да се упусти у својеврсну авантуру организовања ове регионалне олимпијаде и амбициозни програм оживљавања увелико напуштених подчакорских села“.

 

- Управо због те храбрости је Фудбалски савез Црне Горе и подржао организаторе, иако спортске дисциплине „Чакорских игара“ нијесу на листи Савеза. Посебно је занимљива идеја Клуба Велика да у манифестацију уврсти фудбал на пијеску. Нешто слично је поодавно организовано у Будви, на плажи, тамо гдје су много повољнији услови, али је било кратког даха, а овдје под Чакором се заљубљеници лопте већ четврту годину надмећу у фудбалу на пијеску. Не би било изненађење да се ова јединствена манифестација толико развије да буде подстрек за укључење фудбала на пијеску на листу Фудбалског савеза - нагласио је Стијовић, уз жељу да се „спортско надметање на Чакорским играма развија на добро Велике и цијеле Лимске долине“.

Побједник Чакорских игара 2019.: ГОРЊА РЖАНИЦА

Побједници "Меморијалних - скокова за незаборав 2019" су Шћепан Катић и Сара Стоиљковић

 

     

 

Због лоших временских услова

бициклистичка трка "ПАРК ПРИРОДЕ ЧАКОР" је отказана!

     

 

     

 

     
 

     

   

Из техничких разлога

"ЛИМСКА ТРКА НА ШЛАУФИМА" је отказана!

     
 

     

 

     
 

     

 

     

 

 

Захваљујемо се ЗАЈЕЧАРСКОЈ ПИВАРИ на генералон спонзорству, С&Л ЈОКИЋ за награду капитену најбоље репрезентације, ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ ЦРНЕ ГОРЕ за голове са мрежама,  Центру за културу општине Плав на подршци, као и свим донаторима и појединцима који су радом и донацијама помогли да Чакорске игре буду добро организоване.

Спортски новинар Милутин Мишко Стешевић. који је на оригиналан начин преносио и коментарисао спортски програм Олимпијаде, између осталог је рекао: "Радио сам све спортске догађаје у свим градовима Црне Горе, али за организацију Чакорских игара - Велика 2019. - капа доље!"

 

 

Уручујући побједницима награде, предсједник Мјесне заједнице Велика Момо Пауновић се захвалио Клубу Велика на организацији ЧАКОРСКИХ ИГРА и најљепшој промоцији села Велика. Позвао је све сличне организације "да слиједе примјер Клуба Велика у обнови свог Ззавичаја"

Проглашавајући игре завршеним, Љубо Пауновић члан УО Клуб Велика обавијестио је присутне, да ће Клуб Велика у наредним годинама, покушати да реализује нове спортске дисциплине на самом Чакору, у трећем дану ове манифестације - указао је Пауновић и посебно  позвао омладину чији су коријени из ових села, да дани Чакорских игара буду обавеза у планирању њихових одмора.