ПРОЈЕКТИ НВО "КЛУБ ВЕЛИКА"

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА - ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ  

јул 2012. године  

 

 

ПРВЕ КЊИГЕ У ИЗДАЊУ ВЕЛИЧКЕ БИБЛИОТЕКЕ

 

Из штампе су, уочи Видовдана 2020. године, изашле прве књиге у заједничком пројекту суиздаваштва  Величке библиотеке, Института за српску културу и Матице српске - Друштва чланова у Црној Гори. 

         

Ријеч је о двије књиге репортажа новинара Гојка Кнежевића, које је објавио у периоду од 1977. до 2017. године у „Побједи“, а мањи број и у другим новинама.

У првом избору ЉУДИ ПОМЕНА ВРИЈЕДНИ сабрана је 101 репортажа о знаменитим личностима, ствараоцима, добротворима, прегаоцима и дуговјечним људима.

Књига НЕОБИЧНИ МЕЂУ НАМА садржи 113 занимљивих прича о тзв. „обичним“ људима из комшилука, из нашег села или града, који су, такорећи, непримијетни у својим срединама, а опет се некако издвајају по особеном животу и раду.

У књигама су приче о људима из свих крајева Црне Горе и свих националних, политичких и вјерских увјерења. О коме је све ријеч можете видјети у садржајима.

Књиге се могу наћи у књижарама Матице српске у Подгорици и Духовног центра у Никшићу, а за више информација јавити се аутору (телефони: +382 67 281 248 (вајбер) и +382 68 825 030.